Bel ons: 085 303 76 27 elke dag tussen 09:00 - 19:00

Voorlichtingsfilm laten maken

Een voorlichtingsfilm is een film waarin uitleg wordt gegeven over een onderwerp om de kijker te informeren, adviseren of instrueren. Wil jij je doelgroep ook informeren? Dan is een voorlichtingsfilm laten maken de oplossing­. Met een voorlichtingsfilm kun je niet alleen in één keer een grote groep mensen van informatie voorzien, je kunt er ook gevoel en emotie mee overbrengen. Daardoor blijft de informatie langer hangen. Wij produceren al jaren krachtige voorlichtingsfilms voor onder andere het Voedingscentrum, World Skills en Provincie Noord-Holland. Meer informatie over het laten maken van jouw voorlichtingsfilm? Neem contact met ons op.

voorlichtingsfilm maken

🦀 Creatieve insteek
🦀 Inhoud centraal
🦀 Goede doorlooptijd

Voorlichtingsserie Voedingscentrum Nederland

WorldSkills | Meet Your Skills | Logistiek & Maritiem

Voorlichtingsvideo Recreatieschappen NH

Een voorlichtingsvideo laten maken?

Jouw informatieve film in 6 stappen

1. Kennismaking

Tijd om elkaar beter te leren kennen met een lekkere kop koffie erbij. Waarschijnlijk heb je al een beeld van welke boodschap je wilt overbrengen met de voorlichtingsfilm. Tijd om deze boodschap met ons te delen.

2. Concept

Wanneer we een helder beeld hebben van welke informatie je wilt overdragen, is het tijd dit te verwerken in een concept. Wil je bijvoorbeeld video of animatie? Of een combinatie hiervan?

3. Script

Wanneer het concept klaar is, is het tijd om het concept om te zetten in een script. Dit is het belangrijkste onderdeel van het proces. Het is belangrijk dat de juiste informatie op de juiste manier wordt overgebracht.

4. Opnames

Tijd om het script vast te leggen. Wij komen op locatie en zorgen ervoor dat alles op rolletjes loopt en dat jij de beelden krijgt die je wenst.

 

5. Montage

Wanneer onze filmcrew alles heeft vast gelegd is het tijd het stokje door te geven aan de editors. Zij staan klaar om de beelden in handen te nemen en aan de slag te gaan. Eventueel worden er animaties en geluid te toegevoegd.

6. Oplevering

Het is zo ver, de oplevering van jouw voorlichtingsfilm. Alle feedback is doorgevoerd. Tijd om je doelgroep te overtuigen van jouw verhaal!

Waarom een voorlichtingsvideo laten maken door Krab?

Een voorlichtingsfilm laten maken doe je bij Krab. Samen kijken we hoe we jouw doelgroep het beste kunnen raken. Wij denken graag met je mee. We verdiepen ons in het onderwerp en vertalen dit vervolgens naar een pakkend script dat we weer omzetten naar een prachtige voorlichtingsfilm. Voorlichtingsfilms zijn voor zowel interne als externe communicatiedoeleinden interessant, en in beiden zijn wij expert. Bij interne voorlichtingsfilms kun je denken aan:
🦀 bewustwordingsfilm laten maken
🦀 veiligheidsfilm laten maken
🦀 trainingsvideo laten maken
Externe voorlichtingsfilms worden vaak ingezet om grote groepen mensen iets uit te leggen, waarmee zij daarna ook daadwerkelijk iets kunnen gaan doen voor bijvoorbeeld film bij gebiedsprocessen of gebiedsontwikkeling.

Wat denk je van onze samenwerking? 🦀

Advocating on the excellent partnership between Mollie and Krab, since the beginning in 2020. Krab helped us with the creation of various detailed integration videos for our different plugins. Great collaboration and really happy with the team. I will always recommend Krab as a partner to anyone looking for expertise in media and media creation. Great vibe great people great results.

Lono HolzTechnical Partner Manager

Onze werkwijzen bij het maken van voorlichtingsfilms

Bij het produceren van een voorlichtingsfilm is het heel belangrijk dat je van tevoren goed weet wat je precies aan welke doelgroep wil vertellen. Het doel van de video is namelijk dat de kijker na het zien van de film de opgedane kennis ook daadwerkelijk in de praktijk toepast. De meeste tijd gaat dan ook zitten in het uitwerken van het script. Hierbij is niet alleen de verhaallijn van belang, maar ook de manier waarop het verhaal verteld gaat worden. Kies je voor interviews, een voice-over of een combinatie hiervan? Wil je alleen echte beelden of denk je dat bepaalde onderdelen net even iets duidelijker worden door deze via een animatie of reconstructie uit te leggen? 

Wat zijn de kosten van een voorlichtingsfilm?

De kosten van een voorlichtingsfilm zijn vooraf lastig in te schatten. Iedere voorlichtingsvideo is anders en dus ook het kostenplaatje. De kosten zijn afhankelijk van meerdere factoren zoals: de omvang van de crew, aantal draaidagen, de locatie, lengte van de voorlichtingsfilm en het editen. Een voorlichtingsfilm kun je ook laten maken in de vorm van een animatievideo, of een combinatie van beeld en animatie. Meer weten? Vraag vrijblijvend een offerte aan. 

Voorlichtingsvideo Noord-Holland

Voorlichting ziekte van Asherman

Voorlichtingsvideo Grass 2 Grit

Vraag nu een offerte aan voor een voorlichtingsfilm